Gastronomi ve turizm : kavramlar, uygulamalar, uluslararası mutfaklar, reçeteler /
Diğer Yazarlar: | , |
---|---|
Materyal Türü: | Kitap |
Dil: | Turkish |
Baskı/Yayın Bilgisi: |
Ankara :
Detay Yayıncılık,
2016.
|
Edisyon: | 1. baskı. |
Seri Bilgileri: | Detay yayınları ; 759
|
Konular: |
İçindekiler:
- Önsöz / Hülya Kurgun & Demet Bağıran Özşeker
- Gastronomi : kavramsal yaklaşım ve trendler
- Gastronomi kavramı : tanımı ve gelişimi / Demet Bağıran Özşeker
- Turistik ürün olarak gastronomi / Özay Emre Yıldız
- Sürdürülebilirlik ve gastronomi / Pınar Işıldar
- Küreselleşme ve yerelleşme ekseninde gastronomi ve turizmin etkisi / İlkay Taş Gürsoy
- Gastronomi trendleri / Osman Avşar Kurgun
- Uluslararası gastronomi ve turizm
- Türk mutfağı / Ülker Erdoğan Aracı
- Doğu Avrupa mutfağı / Sevdiye Köksal
- Batı Avrupa mutfağı / Nil Sonuç
- Kuzey Avrupa mutfağı / Yurdanur Yumuk
- Güney Avrupa mutfağı / Aslı Emine Özen
- Ortadoğu mutfağı / Mehmet Güllü
- Uzak Doğu ve Avustralya mutfağı / Ediz Güripek
- Orta Asya ve Hindistan mutfağı / Cemal İnce
- Amerika mutfağı / Erdem Aktaş
- Afrika mutfağı / Seda Yetimoğlu.