Gastronomi ve turizm : kavramlar, uygulamalar, uluslararası mutfaklar, reçeteler /

Detaylı Bibliyografya
Diğer Yazarlar: Kurgun, Hülya (editör), Bağıran Özşeker, Demet (editör)
Materyal Türü: Kitap
Dil:Turkish
Baskı/Yayın Bilgisi: Ankara : Detay Yayıncılık, 2016.
Edisyon:1. baskı.
Seri Bilgileri:Detay yayınları ; 759
Konular:
İçindekiler:
  • Önsöz / Hülya Kurgun & Demet Bağıran Özşeker
  • Gastronomi : kavramsal yaklaşım ve trendler
  • Gastronomi kavramı : tanımı ve gelişimi / Demet Bağıran Özşeker
  • Turistik ürün olarak gastronomi / Özay Emre Yıldız
  • Sürdürülebilirlik ve gastronomi / Pınar Işıldar
  • Küreselleşme ve yerelleşme ekseninde gastronomi ve turizmin etkisi / İlkay Taş Gürsoy
  • Gastronomi trendleri / Osman Avşar Kurgun
  • Uluslararası gastronomi ve turizm
  • Türk mutfağı / Ülker Erdoğan Aracı
  • Doğu Avrupa mutfağı / Sevdiye Köksal
  • Batı Avrupa mutfağı / Nil Sonuç
  • Kuzey Avrupa mutfağı / Yurdanur Yumuk
  • Güney Avrupa mutfağı / Aslı Emine Özen
  • Ortadoğu mutfağı / Mehmet Güllü
  • Uzak Doğu ve Avustralya mutfağı / Ediz Güripek
  • Orta Asya ve Hindistan mutfağı / Cemal İnce
  • Amerika mutfağı / Erdem Aktaş
  • Afrika mutfağı / Seda Yetimoğlu.