Newyork'ta beş minare

Kırmızı bültenle aranan ve ismi fenomene dönüşen radikal dinci bir örgütün lideri Deccal kod adlı suçlunun Amerika'da yakalandığı bilgisi gelir. Teşkilatın en başarılı iki polisi Amerika'ya suçluyu teslim almaya giderler. Bundan sonrası kolay gibi görünür ama hiçbir şey göründüğü gibi deği...

Ful tanımlama

Detaylı Bibliyografya
Kurumsal yazarlar: As Sanat, Boyut Film
Diğer Yazarlar: Kırmızıgül, Mahsun, (yönetmen, senaryo, oyuncu, müzik), Bilginer, Haluk, 1954- (oyuncu), Sandal, Mustafa (oyuncu), Gershon, Gina (oyuncu), Patrick, Robert, 1958- (oyuncu), Glover, Danny (oyuncu), Kahraman, Veli (sanat yönetmeni), Presheva, Mustafa (kurgu), Akbaşlı, Tevfik (müzik), Akkaya, Mevlüt (yapım yönetmeni), Aslan, Ceren (genel koordinatör), Tokat, Murat (yapımcı), Gürgen, Yıldıray (müzik)
Materyal Türü: DVD
Dil:Turkish
English
Konular:
Diğer Bilgiler
Özet:Kırmızı bültenle aranan ve ismi fenomene dönüşen radikal dinci bir örgütün lideri Deccal kod adlı suçlunun Amerika'da yakalandığı bilgisi gelir. Teşkilatın en başarılı iki polisi Amerika'ya suçluyu teslim almaya giderler. Bundan sonrası kolay gibi görünür ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikaye, yakın dönemin Türkiye'sini sorgularken, 11 Eylül sonrası Amerika ve dünyanın İslam ile olan Paranoyasının altını çizecektir.
Diğer Bilgileri:"2010 yılının en çok izlenen filmi" -- kap.
"Boyut Film sunar" -- kap.
"Özel seçenekler Fragman ve teaser - kamera arkası - foto galeri" -- kap.
"Kerem Akça - Haber Türk Spielberg, Scorsese vey Coppola filminin içinde olduğunuzu düşünebilirsiniz. Türk sinemasının üzerinde bir yapıt bu." -- kap.
"Tufan Türenç - Hürriyet Böyle bir filmi, Türk sineması ilk kez yapıyor. Türk sinemasının böyle bir filme imza atması övünülecek bir olaydır." -- kap.
"Mahmut Övür - Sabah Hollywood'u aratmayan bir görsel şölen, aksiyon ve heyecan sunuluyor izleyiciye...Türkiye sinemasının çıtasını hayli yükseğe çıkartıyor." -- kap.
"Ruhat Mengi - Vatan Mahsun, oyuncu, yönetmen ve senaryo yazarı olarak öyle kendini aştı ki insana ancak şapka çıkarmak kalıyor. Her şeyi ile dört dörtlük bir film" -- kap.
Hıncal Uluş - Sabah Mahsun bomba gibi film yapmış... bayıldım... Böyle filmler son zamanlarda pek kolay gelmiyor sinemalara. Filmin bitmesini istemedim." -- kap.
"Ergun Babahan - Star Türkiye'de sinemacılık çıtasını bir adım daha yükselten film, Bana kişisel duygular yaşattı, kızımı ağlattı." -- kap.
"Sellahattin Duman - Vatan Bu işi başka biri becerse gazetelerin hem haber sayfaları hem de hafta sonu ekleri yıkılırdı.. Bu suskunluğun sebebi ne acep?" -- kap.
"Taha Akyol - Milliyet Senaryodaki olayların çarpıcı ve iyi kurgulanmış olması, Ne yalan söyleyim, benim de gözlerim yaşarttı." -- kap.
"Erdem Özgür - Taraf Hikaye o kadar başarılı ki, olaylar senaryoda su kıvamında akıp giderken bir cerrah becerisiyle izleyiciye aktarılıyor" -- kap.
Fiziksel Özellikler:1 videodisk ( 112 dakika) : sesli , renkli ; 4 3/4 inç.
Materyal Türü:DVD : [2.35:1 ; geniş ekran versiyon]
İzleyiciler:7 yaş ve üzeri için.
13 yaş altı izleyici kitlesi aile eşliğinde izleyebilir.
Ürün Dizini:Yönetmen ve senaryo Mahsun Kırmızıgül ; yapımcı Murat Tokat ; sanat yönetmeni Veli Kahraman ; kurgu Mustafa Presheva ; müzik Yıldıray Gürgen, Tevfik Akbaşlı ; yapım yönetmeni Mevlüt Akkaya ; genel koordinatör Ceren Aslan.