Saatler The hours /

Pulitzer ödüllü Michael Cunningham'ın romanından uyarlanan film, farklı dönemlerde yaşayan üç kadını Virginia Woolf ve ünlü kitabı Mrs. Dalloway, bir kadının tüm yaşamının ipuçlarını gizleyen bir gününü anlatan bir romandır. İlk kadın doğal olarak Woolf'un kendisidir. Hastalıklarla dolu sa...

Ful tanımlama

Detaylı Bibliyografya
Kurumsal yazarlar: Paramount Pictures., Miramax Films, Palermo (Firm)
Diğer Yazarlar: Daldry, Stephen, (yönetmen), Cunningham, Michael, 1952- (senaryo), Glass, Philip, (beste), Streep, Meryl, (oyuncu), Moore, Julianne, (oyuncu), Kidman, Nicole, 1967- (oyuncu), Harris, Ed, 1950- (oyuncu), Collette, Toni, (oyuncu), Danes, Claire, 1979- (oyuncu)
Materyal Türü: DVD
Dil:English
Turkish
Konular:
Diğer Bilgiler
Özet:Pulitzer ödüllü Michael Cunningham'ın romanından uyarlanan film, farklı dönemlerde yaşayan üç kadını Virginia Woolf ve ünlü kitabı Mrs. Dalloway, bir kadının tüm yaşamının ipuçlarını gizleyen bir gününü anlatan bir romandır. İlk kadın doğal olarak Woolf'un kendisidir. Hastalıklarla dolu sancılı bir yaşam geçiren Woolf, Mrs. Dalloway'i yazmaktadır ; fakat depresyon nedeniyle sık sık hayatla bağları gevşemekte, intiharın eşiğine gelmektedir. 1949 yılında hamile bir ev kadını, eşine özel bir doğum günü partisi hazırlamanın eşiğindeyken, okumakta olduğu Mrs. Dalloway'i bir türlü elinden bırakamaz. Son olarak günümüzde yaşayan bir kadın, AIDS hastalığına yakalanan eski kocası için bir parti hazırlayacaktır. İkisinin arasında, Woolf'un kitabıyla bağlantılı çok özel bir bağ vardır. 20. yy'ın en önemli kadın yazarlarından biri olan ve kendi yaşamı da romanları kadar çarpıcı geçen Woolf'un yaşamı etrafında dönen bu ilginç çalışma, kesinlikle kaçırılmaması gereken bir film.
Diğer Bilgileri:"Miramax International ve Paramount Pictures sunar" -- kap.
"Bir Scott Rudin/Robert Fox yapımı" -- kap.
"Özel seçenekler : Filmin fragmanı, Stephen Daldry ile söyleşi, müziklerin yapımı, üç kadın, Virginia Wolf hakkında, kitaptan filme, diğer fragmanlar" -- kap.
Fiziksel Özellikler:1 videodisk (110 dakika) : sesli,renkli ; 4 3/4 inç.
Materyal Türü:DVD ; geniş ekran (1.85:1), 5.1 Dolby Digital.
Ödüller:En iyi kadın oyuncu Oscar ödülü Nicole Kidman.
Ürün Dizini:Yönetmen Stephen Daldry ; senaryo Michael Cunningham ; beste Philip Glass.