Bir evlilikten manzaralar Scenes from a marriage /

Bir kadın ve bir erkek ömür boyu birlikte olabilir mi? Kocası Johan'ın genç bir kadınla ilişkisini öğrenen Marianne, tüm yaşamını ve evliliğini gözden geçirir. Her ne kadar bu ilişkiyi kabullenemese de, Johan'la evliliğini hemen sonlandırmaya yanaşmaz. Zamanla çiftin ilişkisi değişik bir b...

Ful tanımlama

Detaylı Bibliyografya
Müşterek Yazar: A.E Film (Firm)
Diğer Yazarlar: Bergman, Ingmar, 1918-2007 (yönetmen ve senaryo), Ullmann, Liv, (oyuncu), Josephson, Erland, (oyuncu), Andersson, Bibi, (oyuncu), Malmsjö, Jan, (oyuncu), Lindblom, Gunnel, (oyuncu), Wall, Anita, (oyuncu), Nykvist, Sven, (fotoğraf), Lundgren, Siv, (kurgu), Svensson, Owe, (ses), Pehrsson, Inger, (Kostüm tasarımcısı), Drott, Cecilia, (makyaj)
Materyal Türü: DVD
Dil:Multiple
Turkish
Swedish
Konular:
Diğer Bilgiler
Özet:Bir kadın ve bir erkek ömür boyu birlikte olabilir mi? Kocası Johan'ın genç bir kadınla ilişkisini öğrenen Marianne, tüm yaşamını ve evliliğini gözden geçirir. Her ne kadar bu ilişkiyi kabullenemese de, Johan'la evliliğini hemen sonlandırmaya yanaşmaz. Zamanla çiftin ilişkisi değişik bir boyuta taşınır ve aldıkları ortak bir kararla boşanırlar. Artık her ikisinin de yeni bir yaşamı ve yeni evlilikleri vardır. Ama bu durum tekrar bir araya gelip bu defa evlilik dışı bir ilişkide yakınlaşmalarına engel olmaz. Johan ve Marianne, sonunda açık yüreklilikle birbirlerine karşı neler hissettiklerini paylaşmayı başarırlar. Sorunlu bir evliliği yakın planda izleyen bu film, kuşku, umutsuzluk, güvensizlik gibi karmaşık duyguları Bergman'ın duru ve çarpıcı anlatımıyla aktarıyor. Yönetmenin diğer önemli filmlerinde de yer alan Liv Ullman (Persona) ve Erland Josephson göz alıcı performanslarıyla seyirciyi derinden etkiliyorlar.
Diğer Bilgileri:"Ek özellikler : Fotoğraf galerisi, Bergman filmografi" -- kap.
"Dünyanın yaşayan en büyük yönetmeni - Time Dergisi, 2005" -- kap.
"Bergman hayranlarının kaçırılmaması gerekir - Variety" -- kap.
"New York Film Eleştirmenleri Birliği" -- kap.
"En iyi senaryo En iyi kadın oyuncu" -- kap.
"Altın küre" -- kap.
"En iyi yabancı film" -- kap.
Fiziksel Özellikler:1 videodisk (164 dakika) : sesli, renkli ; 4 3/4 inç.
İzleyiciler:Türkçe dublaj. Türkçe menü.
Ödüller:Altın Küre en iyi yabancı film ödülü.
Ürün Dizini:Fotoğraf Sven Nykvist ; kurgu Siv Lundgren ; ses Owe Svensson ; kostüm Inger Pehrsson ; makyaj Cecilia Drott ; senaryo Ingmar Bergman.