Dilber'in sekiz günü

Cemal Şan'ın Zeynep'in Sekiz Günü ile başlayan "Ruh, Akıl ve Kalp" üçlemesinin ikinci filmi DilberSekiz Günü, "ruh" kavramı etrafında şekillendirilmiş. Mardin-Nusaybin'de çekilen filme adını veren Dilber, fakir bir köyde annesi, babası ve kardeşleriyle yaşar. Çocuk...

Ful tanımlama

Detaylı Bibliyografya
Müşterek Yazar: Kanal D Home Video.
Diğer Yazarlar: Şanlı, Cemal 1966- (senarist, yönetmen), Akça, Osman. (oyuncu), Cavadzade, Nesrin, 1982- (oyuncu), Tanış, Fırat, 1975- (oyuncu)
Materyal Türü: DVD
Dil:Turkish
Konular:
Diğer Bilgiler
Özet:Cemal Şan'ın Zeynep'in Sekiz Günü ile başlayan "Ruh, Akıl ve Kalp" üçlemesinin ikinci filmi DilberSekiz Günü, "ruh" kavramı etrafında şekillendirilmiş. Mardin-Nusaybin'de çekilen filme adını veren Dilber, fakir bir köyde annesi, babası ve kardeşleriyle yaşar. Çocukluk aşkı Dilber ile evlenme hayalleri kuran Ali'nin babası, oğlunu başka bir kızla evlendirmek için söz vermiştir. Dilber bunu kabullenemez, ilk talibiyle evleneceğini herkese duyurur. Topal bir adam ağır aksak yürüyerek köye yaklaşmaktadır. Mehmet adındaki bu adam, köydeki bir kızın ilk talibine varacağını duymuştur.
Fiziksel Özellikler:1 videodisk (106 dakika) : sesli, renkli; 4 3/4 inç.
Materyal Türü:DVD ; 1.85:1 geniş ekran.
Ürün Dizini:Senarist ve yönetmen Cemal Şan.