Üç renk, beyaz Trois couleurs, blanc /

Aşk ve tutku üzerine kurulu bu film, kendisini terk eden eşini unutamayan Karol'un öyküsüdür. Güzel ve seksi Fransız eşi, evliliklerinde cinsellik olmadığı gerekçesiyle Karol'dan boşanınca talihsiz adamın yaşamı altüst olur. Eşiyle birlikte tüm mal varlığını, kuaför salonunu kaybeder, aşağ...

Ful tanımlama

Detaylı Bibliyografya
Kurumsal yazarlar: Marin Karmitz / Mk2 Productions, A.E Film (Firm)
Diğer Yazarlar: Kieslowski, Krzysztof, 1941-1996 (yönetmen), Delpy, Julie, (oyuncu), Zamachowski, Zbigniew, (oyuncu), Gajos, Janusz, (oyuncu), Stuhr, Jerzy, (oyuncu), Piesiewicz, Krzysztof, (senaryo), Klosinski, Edward, (görüntü yönetmeni), Lesiak, Urszula, (kurgu), Preisner, Zbigniew, (orijinal müzik)
Materyal Türü: DVD
Dil:French
Turkish
Konular:
Diğer Bilgiler
Özet:Aşk ve tutku üzerine kurulu bu film, kendisini terk eden eşini unutamayan Karol'un öyküsüdür. Güzel ve seksi Fransız eşi, evliliklerinde cinsellik olmadığı gerekçesiyle Karol'dan boşanınca talihsiz adamın yaşamı altüst olur. Eşiyle birlikte tüm mal varlığını, kuaför salonunu kaybeder, aşağılanır, polis tarafından aranır. Sonunda beş parasız ve kimliksiz olarak vatanı Polonya'ya geri dönmek zorunda kalır. Ancak eşiyle yeniden bir araya gelme umudunu bir an olsun yitirmez. Sonunda bu silik adam, tehlikeli ve entrikalarla dolu bir plan yapar. Tek amacı eşinin sevgisini geri kazanmaktır. Kieslowski'nin Üç Renk üçlemesinin ikinci filmi "Beyaz", Avrupa sinemasının en başarılı örneklerinden biridir. 1994 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ödülünü alan "Beyaz", karanlık arzuların ve ihtirasların, aşkın ve öç alma duygusunun, en önemlisi eşitlik kavramının günümüzdeki yansımalarını ustaca aktarır.
Diğer Bilgileri:"Şeytani ve zeki - Time dergisi" -- kap.
"Büyüleyici bir şölen - Cosmopolitan" -- kap.
"Ek özellikler : Annette Insdorf'un film açıklamaları, (Türkçe ve İngilizce)" -- kap.
"Türkçe dublaj" -- kap.
Fiziksel Özellikler:1 videodisk (88 dakika) : sesli,renkli ; 4 3/4 inç.
Materyal Türü:DVD ; geniş ekran (1.85:1), 5.1 Dolby Digital.
Ödüller:Berlin Uluslararası Film Festivali 1994 Gümüş Ayı En iyi yönetmen.
Ürün Dizini:Orijinal müzik Zbigniew Preisner ; yönetmen Krzysztof Kieslowski ; senaryo Krzysztof Kieslowski, Krzysztof Piesiewicz ; görüntü yönetmeni Edward Klosinski ; yapım tasarım Halina Dobrowolska, Claude Lenoir ; kurgu Urszula Lesiak ; ses Jean-Claude Laureux.