Son veda Departures /

Çello çaldığı orkestra dağıldığında, Daigo KOBAYASHI (Masahiro Motoki) müzik kariyerine veda eder ve karısı Mika (Ryoko Hirosue) ile kuzeydoğudaki Yamagata Bölgesi'ndeki memleketine döner. İyi iş koşulları sunan bir ‘yardımcı aranıyor' ilanı görür. Turizm acentesi olduğunu varsayarak görüş...

Ful tanımlama

Detaylı Bibliyografya
Kurumsal yazarlar: Avşar Film., Kanal D Home Video.
Diğer Yazarlar: Nakazawa, Toshiaki (yapımcı), Watai, Toshihisa (yapımcı), Koyama, Kundo (senarist), Takita, Yojiro 1955- (yönetmen), Motoki, Masahiro 1965- (oyuncu), Hirosue, Ryöko 1980- (oyuncu), Yamazaki, Tsutomu, 1936- (oyuncu), Yo, Kimiko (oyuncu), Hisaishi, Joe. (müzik)
Materyal Türü: DVD
Dil:Japanese
Konular:
Diğer Bilgiler
Özet:Çello çaldığı orkestra dağıldığında, Daigo KOBAYASHI (Masahiro Motoki) müzik kariyerine veda eder ve karısı Mika (Ryoko Hirosue) ile kuzeydoğudaki Yamagata Bölgesi'ndeki memleketine döner. İyi iş koşulları sunan bir ‘yardımcı aranıyor' ilanı görür. Turizm acentesi olduğunu varsayarak görüşmeye gittiği ofisin arka duvarına yeni tabutlar dizilmiştir. Şirketin sahibi olan Sasaki (Tsutomu Yamazaki), Daigo'nun özgeçmişine şöyle bir bakarak işe alır. Bu noktada Daigo şirketin tam olarak ne iş yaptığını sorar ve iş tanımında cesetlerin yakılmadan önce törensel olarak ‘tabutlanmasının' yer aldığını öğrenir. Tereddüt eder ancak Sasaki işi alması için onu zorlayınca kabul eder ve Mika'ya işe ‘törenlerin' dahil olduğunu söyler. Bu şekilde Yamagata'da Hirano civarında Sasaki'yle yolculuk etmeye başlar.
Diğer Bilgileri:"Dönüşü yoksa veda etmek daha zordur." --kap.
"Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'ını alan Departures Japonya'nın dini inançlarına ve geleneklerine komik bir derece de duygusal olarak yaklaşıyor...." --kap.
Fiziksel Özellikler:1 videodisk (126 dakika) : sesli, renkli ; 4 3/4 in.
Materyal Türü:DVD, 1.78:1 geniş ekran.
İzleyiciler:7 yaş ve üzeri için uygundur.
Ödüller:2008 Oscar ödülleri / en iyi yabancı film.
Ürün Dizini:Görüntü yönetmeni Takeshi Hamada ; kurgu Akimasa Kawashima ; müzik Joe Hisaishi ; senaryo Kundo Koyama ; yönetmen Yojiro Takita