Türkiye'nin peynir hazineleri /

Türk peynirleri ne yazık ki yurtdışında yeterince tanınmıyor. Türkiyeyi ziyaret edenler kadar Türkler de bu ülkede 160 çeşit yerel peynir olduğunu duyduklarında şaşırıyorlar. Oysa marketlerde, bakkallarda satılan peynirlerin büyük bir kısmı fabrikalarda üretilirken, asıl ilgi çekici olanlar geleneks...

Ful tanımlama

Detaylı Bibliyografya
Yazar: Swan, Suzanne (yazar)
Diğer Yazarlar: Duru, Sezer, 1942- (çeviren), Duru, Orhan, 1933-2009 (çeviren)
Materyal Türü: Kitap
Dil:Turkish
English
Baskı/Yayın Bilgisi: İstanbul : Boyut Yayınları, 2009.
Edisyon:2. baskı.
Konular:
Diğer Bilgiler
Özet:Türk peynirleri ne yazık ki yurtdışında yeterince tanınmıyor. Türkiyeyi ziyaret edenler kadar Türkler de bu ülkede 160 çeşit yerel peynir olduğunu duyduklarında şaşırıyorlar. Oysa marketlerde, bakkallarda satılan peynirlerin büyük bir kısmı fabrikalarda üretilirken, asıl ilgi çekici olanlar geleneksel yöntemlerle yapılan yerel peynirler... Bu kitap, ülkemiz peynirlerini, kökenlerini, üretim biçimlerini, tüketim şekillerini tüm yönleriyle ele alınıyor. Birbirinden çarpıcı fotoğrafların yer aldığı kitap, her lezzet meraklısının kitaplığında bulunması gereken önemli bir kaynak eser.
Diğer Bilgileri:Özgün adı: The treasury of Turkish cheeses.
Fiziksel Özellikler:144 sayfa ; 23 cm.
ISBN:9789752300675