Üç renk, mavi Trois couleurs, bleu /

Üç büyük Fransız ideali Özgürlük, Eşitlik ve Kardeşlik'ten yola çıkan Üç Renk üçlemesinin ilk filmi "Mavi", özgürlük kavramının günümüzdeki anlamını sorgular. Julie, ünlü bir besteci olan kocasını ve küçük kızını trafik kazasında kaybeder. Kazadan yaralı kurtulan genç kadın yaşama küs...

Ful tanımlama

Detaylı Bibliyografya
Kurumsal yazarlar: A.E film., MK2 Productions
Diğer Yazarlar: Regent, Benoit, 1953-1994. (oyuncu), Vincent, Helene, 1923- (oyuncu), Pernel, Florence, (oyuncu), Very, Charlotte, (oyuncu), Riva, Emmanuele, (oyuncu), Idziak, Slawomir, (görüntü yönetmeni), Witta, Jacques, (kurgu), Kieslowski, Krzysztof, 1941-1996 (yönetmen), Piesiewicz, Krzysztof, 1945- (senaryo), Preisner, Zbigniew, (orijinal müzik), Binoche, Juliette, 1964- (oyuncu)
Materyal Türü: DVD
Dil:Turkish
Konular:
Diğer Bilgiler
Özet:Üç büyük Fransız ideali Özgürlük, Eşitlik ve Kardeşlik'ten yola çıkan Üç Renk üçlemesinin ilk filmi "Mavi", özgürlük kavramının günümüzdeki anlamını sorgular. Julie, ünlü bir besteci olan kocasını ve küçük kızını trafik kazasında kaybeder. Kazadan yaralı kurtulan genç kadın yaşama küser ve geçmişini unutmaya çalışır. Özgürlük, Julie'nin geçmişini ardında bırakması, sorumlulukları olmadan yeni bir yaşam şeklini benimsemesidir. Bu amaçla evini ve çevresindeki insanları terk eder. Ancak yalan ve ihtiras dolu ilişkilerin ördüğü bir ağ onu yavaş yavaş dış dünyaya çeker ve yüzleşmek istemediği hayaletlerle karşı karşıya bırakır. Venedik Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Sinematografi dallarında ödül alan bu benzersiz film, büyüleyici sahneleri ve Juliette Binoche'un çarpıcı oyunculuğu ile hafızalarda yer edecek.
Diğer Bilgileri:"Türkçe dublaj Türkçe menü" -- kap.
"Gizemli ve seksi - The New Yorker" -- kap.
"Ek özellikler : Annette Insdorf'un film açıklamaları, (Türkçe ve İngilizce, 94 dakika)" -- kap.
Fiziksel Özellikler:1 videodisk (94 dakika) : sesli,renkli ; 4 3/4 inç.
Materyal Türü:DVD ; geniş ekran (1.85:1), 5.1 Dolby Digital.
Ödüller:Venedik 1993 Altın Aslan. En İyi Film. En İyi Kadın Oyuncu. En İyi Sinematografi.
Ürün Dizini:Orijinal müzik Zbigniew Preisner ; yönetmen Krzysztof Kieslowski ; senaryo Krzysztof Kieslowski, Krzysztof Piesiewicz ; görüntü yönetmeni Slawomir Idziak ; yapım tasarım Claude Lenoir ; kurgu Jacques Witta ; ses Jean-Claude Laureux.