Pandora'nın kutusu /

İstanbul'un farklı semtlerinde yaşayan, her biri diğerinden farklı sorunun ve hayat standardının içinde sıkışıp kalmış, birbirinden habersiz, orta yaş ve sınıfa mensup 3 kardeşi bir gün doğup büyüdükleri Batı Karadeniz dağlarındaki köylerinden gelen bir telefon biraraya getirir: Yaşlı anneleri...

Full description

Bibliographic Details
Corporate Authors: The Match Factory, Tiglon (Firm)
Other Authors: Ustaoğlu, Yeşim, Ünsal, Onur, Alabora, Derya, 1959-, Chelton, Tsilla, Sonant, Osman, 1979-, Avkıran, Övül, 1971-
Format: DVD
Language:Turkish
Published: İstanbul: Tiglon, 2008.
Subjects:
Description
Summary:İstanbul'un farklı semtlerinde yaşayan, her biri diğerinden farklı sorunun ve hayat standardının içinde sıkışıp kalmış, birbirinden habersiz, orta yaş ve sınıfa mensup 3 kardeşi bir gün doğup büyüdükleri Batı Karadeniz dağlarındaki köylerinden gelen bir telefon biraraya getirir: Yaşlı anneleri Nusret Hanım kaybolmuştur. Alzheimar olan annelerini aramak için buluşan üç kardeşin köyleirine yaptıkları mecburi yolculuk, saklı kalan pek çok sorunun, hayatlarındaki ve ilşkilerindeki bir çok çarpıklığa dair pek çok şeyin pandora'nın kutusu misali ortaya saçılmasına neden olur.
Item Description:Türkiye Turizm ve Kültür Bakanlığı ve Fransa Centre National de La Cinematographie tarafaından desteklenmiştir.
Özel seçenekler: kamera arkası, fotoğraf galerisi, fragman.
Almanya, Belçika, Fransa, Türkiye yapımı.
Physical Description:1 videodisc (112 min.): sd., rnk.; 4 3/4 in.
Format:DVD, region 2, Dolby Digital.
Awards:2008 San Sebastian Film Festivali en iyi film, en iyi kadın oyuncu.
Production Credits:Yapım tasarım, Elif Taşçıoğlu; ses tasarım, Bernd Von Bassevitz, ses tasarım, Philippe Bluard; özgün müzik, Jean Pierre Mas, Kurgu, Franck Nakache.